Friday 4 November 2011

Westmalle Tripel (BEL) Arvostelu



Westmalle Tripel on trappisti-olut Belgiasta - Olutopas.info sivulla luokiteltu Tripel oluttyypin alle. Prosentteja tässä monsterissa on 9,5%. Tuoksu on hieman alkoholimainen ja erittäin hedelmäinen. Lasiin kaataessa tämä olut jättää erittäin pitkäkestoisen ja runsaan vaahdon. Varovasti kaadellessa lasiin oli vaahtoa ensiksi noin 4/5, ehkä enemmänkin. Katoaa muutamissa minuuteissa aika minimiin.

Maku on kohtuullisen hedelmäinen - sitrusmainen ja banaanimainen, pieni alkoholin lämmittävä puraisukin tuntuu lopussa ja olut jättää ihan mukavan jälkimaun. Prosentteihin nähden ehkä lievästi "miedohko" joskin omaa sopivasti runkoa eikä näin kuitenkaan jää liian "vetiseksi". Keskiverto voimakkuudeltaan ja sopivan pehmeä juotava - kohtuullisella alkoholin puraisulla joka on hieman kirpeähkö.

Kyllähän tätä juo ihan mielellään. Yli keskiverto ja hyvin juotava vahva trappisti-olut, ehkä olisin odottanut vielä hieman enemmän luonnetta ja voimakkuutta, mutta voinen suositella testaamaan kuitenkin. Valittu Olutopas.infossa kuukauden olueksi - mikä omasta mielestä ehkä on hieman liioiteltua kuitenkin - nimittäin varmaan vielä loistavampiakin ehdokkaita olisi luullut löytyvän.

Arvio 3½/5


    

No comments:

Post a Comment